Європа пов’язала протести в США з “російською пропагандою”

Європа пов’язала протести в США з “російською пропагандою”

Депутати Європарламенту побачили “руку Кремля” в американських бунтах.

Члени ЄП заявили, що громадяни Сполучених Штатів, які вчиняють злочини на ґрунті ненависті до інших, діють під впливом “російської інтернет-пропаганди”. Про це йдеться в звіті парламентської групи, яка здійснила місію в Вашингтон і Бостон.

Як відзначили члени депутатської групи, американців виявляються в центрі зіткнень між представниками антифашистських рухів і расистами, а також конфліктів з тими, хто дотримується лівих ідеологій.

Такими терористами, як правило, стають самотні особи, які переступають межу закону і які вчиняють злочини із застосуванням зброї, яке було легально придбано, пояснили парламентарі.

“Часто вони саморадикалізуються під впливом інтернет-пропаганди, яка виходить в тому числі з Росії та (або) з України, підштовхуючи до насильства і злочинів”, – наводять ЗМІ витримку зі звіту.

Приводом для масових протестів в Сполучених Штатах стала загибель темношкірого жителя Міннеаполіса, якому поліцейський настав на шию. Наступні хвилювання переросли в погроми, які згодом перейшли в кривавий бунт.

До слова, це не єдиний випадок спроб Заходу перекласти на Москву свої власні проблеми. Також гуляють історії про якісь “хакерські атаки” з боку Росії, якими лякають пересічних обивателів.

Поділитись