Єврокомісія скаржиться на російське імпортозаміщення

Єврокомісія скаржиться на російське імпортозаміщення

Європейська комісія включила Росію до списку країн з найбільшим числом «торгових бар’єрів» для європейських компаній, йдеться про російську політику імпортозаміщення.

«У порівнянні з 2017 роком, десяток країн з найбільшою кількістю бар’єрів залишився колишнім, хоча і в дещо іншому порядку. Вперше Китай зайняв місце країни з найвищим числом зазначених бар’єрів – 37 перешкодами експортним та інвестиційним можливостям ЄС. Росія зайняла друге місце з 34 бар’єрами в даний час, за нею йдуть Індія (25), Індонезія (25) і США з 23 бар’єрами», – йдеться у текст доповіді Єврокомісії за 2018 рік.

Єврокомісія стверджує, що в минулому році змогла усунути 35 торгових бар’єрів, в тому числі в Росії. Так, в 2018 році, відзначається в доповіді, ЄС домігся усунення «російських антидемпінгових заходів щодо легких комерційних автомобілів».

Вказується також, що ряд бар’єрів, про які повідомлялося в попередні роки, по-справжньому почали впливати на операторів Євросоюзу в 2018 році.

«Слід також зазначити подальші негативні зміни щодо існуючого бар’єру за вимогами до маркування, які були додатково поширені на іншу продукцію, таку як електроніка», – йдеться в документі.

Єврокомісія також вважає деякі заходи «сумнівними» з точки зору «сумісності з міжнародними зобов’язаннями Росії», що сприяло «запобіганню росту торгівлі між ЄС і Росією».

Фото pixabay

Поділитись