ЄС планує відновити подорожі та туризм, незважаючи на коронавірус

ЄС планує відновити подорожі та туризм, незважаючи на коронавірус

Держави ЄС повинні гарантувати путівки на час скасування подорожей під час пандемії коронавірусу та почати скасовувати обмеження на внутрішніх кордонах, намагаючись врятувати частину літнього туристичного сезону.

Туризм, який, як правило, приносить майже десяту частину економічного валового продукту Європейського Союзу, є одним із секторів, який найбільше постраждав від світового спалаху коронавірусу, – передає Reuters.

Німеччина та інші країни-члени Європейського Союзу закликають призупинити правила ЄС, які змушують авіарейси та індустрію гостинного бізнесу пропонувати повне повернення коштів за скасовані рейси на майбутні поїздки.

У відповідь Європейська комісія просить держави-члени гарантувати ваучери, щоб зробити їх більш привабливими для покупців, згідно з стратегічним документом напередодні офіційного опублікування в середу.

“Задля забезпечення стимулів пасажирів та мандрівників треба приймати ваучери замість відшкодування. Ваучери повинні бути захищені від неплатоспроможності емітента та залишатися поверненими до кінця терміну їх дії, якщо не будуть погашені”, – йдеться у проекті документа.

“Захист неплатоспроможності повинен бути забезпечений на національному рівні, а забезпечені ваучери повинні бути доступними для всіх пасажирів та мандрівників”, – додається в доповіді.

Поділитись