ЄС надав українським прикордонникам стаціонарні системи температурного скринінгу

ЄС надав українським прикордонникам стаціонарні системи температурного скринінгу

Європейський Союз передав Державній прикордонній службі України (ДПСУ) дві стаціонарні системи температурного скринінгу. Військовослужбовці ДПСУ працюють на передовій лінії, в умовах пандемії, обслуговуючи поїздки в країну та з неї. Обладнання надано в межах фінансованого ЄС проєкту «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні (EU4IBM)», і це вже друга частина допомоги, пов’язаної з COVID-19, яку отримують бенефіціари проєкту.

“Система температурного скринінгу упродовж декількох днів вже працює на одному з напрямів в аеропорту «Бориспіль». Вона допомагає прикордонникам виявляти пасажирів із симптомами лихоманки, мінімально порушуючи звичну роботу аеропорту та зменшуючи ризик подальшого поширення інфекції, оскільки дає можливість миттєвого безконтактного вимірювання температури у пасажирів на відстані. Раніше ЄС також передав Державній прикордонній службі України та Державній митній службі засоби особистого захисту й безконтактні інфрачервоні термометри – для безпечної й безперервної роботи обох служб із людьми та товарами, що перетинають український кордон”, – йдеться у повідомленні Державної прикордонної служби України.

«Україна, як і решта світу, не була готова до такого масштабного спалаху, а сучасні технічні рішення здатні допомогти зменшити подальше поширення хвороби. Прикордонники, які кожен день працюють із великою кількістю людей, стикаються з підвищеним ризиком зараження. Хоча засоби особистого захисту, передані раніше, допомагають їм захистити своє здоров’я, постійний і безперервний температурний скринінг додатково захищатиме прикордонників від зараження і сприятиме мінімізації подальшого поширення вірусу», – зауважив керівник проєкту EU4IBM Арунас Адоменас.

Загальна вартість переданого обладнання складає 1 млн грн.

Поділитись