Єрмак підтвердив, що Київ не буде вести переговори з представниками так званих республік Донбасу

Єрмак підтвердив, що Київ не буде вести переговори з представниками так званих республік Донбасу

Київ не веде і не вестиме переговорів з представниками самопроголошених республік Донбасу. Про це заявив на брифінгу глава офісу президента України Андрій Єрмак.

“Наша позиція незмінна, я завжди її повторюю <…> Ми ніколи не вели переговори з так званими ДНР і ЛНР і не будемо ніколи їх вести”, – сказав він.

У той же час Єрмак нагадав, що в мінських угодах все “чітко прописано” і під цими угодами є підписи представників Донецької і Луганської народних республік (ДНР і ЛНР). “У цих угодах є положення, за яким Україна повинна узгоджувати з представниками ЛНР і ДНР деяких законодавчих актів, – пояснив глава офісу президента України. – Але вони не є учасниками контактної групи. І при нашій каденції ніколи ними не стануть!”

“Ми хотіли припинити монополію на представництво ОРДЛО (окремих районів Донецької та Луганської областей) представників ДНР і ЛНР, і ця платформа, якій ми знайшли робочу назву Координаційна рада, є реалізація цієї ідеї”, – пояснив Єрмак.

За його словами, в цій платформі не повинно бути учасників, призначених державою. “Українська сторона хотіла і продовжує наполягати, щоб ця платформа була створена громадянським суспільством. Консультації тривають, після консультацій з суспільством і парламентом буде прийнято остаточне рішення”, – зазначив він.

Учасники контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі 11 березня в Мінську домовилися створити так звану Консультативну раду у складі політичної підгрупи. До її складу з правом вирішального голосу увійдуть 10 представників від України, 10 – від непідконтрольних Києву районів Донецької та Луганської областей, а також по одному представнику з правом дорадчого голосу від ОБСЄ, Росії, Німеччини та Франції.

Поділитись