Єреванський суд заарештував лідера опозиційної партії “Процвітаюча Вірменія”

Єреванський суд заарештував лідера опозиційної партії “Процвітаюча Вірменія”

Єреванський суд заарештував лідера опозиційної партії «Процвітаюча Вірменія», бізнесмена Гагика Царукяна.

Про це повідомив його адвокат Єрем Саркісян. За його словами, захист очікувала подібної міри запобіжного заходу. Саркісян додав, що планується подати апеляційну скаргу в зв’язку з арештом Царукяна.

При цьому сам бізнесмен у засіданні суду не брав участі, він очікував рішення у будівлі Служби національної безпеки, де і пройде його попередній арешт.

Царукян назвав рішення суду незаконним, а також заявив, що всі, хто причетний до цього відповідатимуть за скоєне перед законом.

14 червня Служба національної безпеки (СНБ) Вірменії заявила про розкриття великих порушень, пов’язаних з бізнесом Царукяна. Йдеться про суму близько $ 60 млн. Також спецслужба повідомила, що розслідує справу про масові хабарі під час парламентських виборів 2017 року.

Прес-секретар лідера «Процвітаючої Вірменія» Свєта Тоноян заявила, що його компанії передані в довірче управління і сам він бізнес не веде. Справа про хабарі вона назвала сфабрикованими.

Також проти Царукяна порушили справу в зв’язку з акцією, влаштованою його прихильниками 14 червня, – за статтею про організацію масових заворушень, що супроводжує насильством, погромами, підпалами, знищенням або пошкодженням майна. Покарання за нею може становити до чотирьох років позбавлення волі.

16 червня депутати парламенту Вірменії проголосували за позбавлення Царукяна депутатської недоторканності, а також дозволили його арешт.

Поділитись