Єреван заявив про знищення 521 одиниці азербайджанської бронетехніки

Єреван заявив про знищення 521 одиниці азербайджанської бронетехніки

Чинний при уряді Вірменії Вірменський єдиний інформаційний центр заявив про знищення 521 одиниці бронетехніки і 173 безпілотників Азербайджану з початку ескалації конфлікту в Карабаху.

“В цілому знищені 173 безпілотника, 16 вертольотів, 18 літаків, 521 одиниця бронетехніки, чотири важких вогнеметних системи”, – йдеться в повідомленні, розміщеному у вівторок на сторінці центру в Facebook. За оцінками влади, азербайджанські збройні сили втратили убитими 5139 осіб.

Відзначається, що за минулу добу було збито п’ять азербайджанських безпілотників, сім одиниць бронетехніки, “є 220 загиблих”.

Бої на лінії зіткнення в Нагірному Карабасі почалися 27 вересня. Вірменія і Азербайджан звинувачують один одного в розв’язуванні військових дій, в Карабасі повідомляють про артилерійські обстріли мирних населених пунктів невизнаної республіки, включаючи її столицю Степанакерт. Вірменія оголосила військовий стан і – вперше – загальну мобілізацію, стверджуючи, що активну підтримку Баку надає Анкара. В Азербайджані ввели часткову мобілізацію та подекуди – військовий стан.

У Москві 9 жовтня на запрошення президента РФ прибули глави МЗС Азербайджану і Вірменії, разом з російським колегою вони більше 10 годин вели переговори. В результаті Єреван і Баку домовилися припинити вогонь в Карабасі з полудня 10 жовтня, провести обмін полоненими й тілами загиблих, а також додатково узгодити конкретні деталі перемир’я. Однак уже в суботу боку стали звинувачувати один одного в порушеннях перемир’я.

Поділитись