Єреван заявив про обстріл азербайджанськими військовими півдня Карабаху

Єреван заявив про обстріл азербайджанськими військовими півдня Карабаху

Азербайджанські військові ведуть інтенсивний обстріл південного напрямку лінії зіткнення в Нагірному Карабасі, заявив представник міноборони Вірменії Арцруні Ованесян.

“Обстановка на лінії зіткнення вночі була відносно стабільно напруженою. Зараз противник веде інтенсивний артобстріл на південному напрямку”, – написав Ованесян в Facebook.

Бої на лінії зіткнення в Нагірному Карабасі почалися 27 вересня. Вірменія і Азербайджан звинувачують один одного в розв’язуванні військових дій, в Карабасі повідомляють про артилерійські обстріли мирних населених пунктів невизнаної республіки, включаючи її столицю Степанакерт. Вірменія оголосила військовий стан і – вперше – загальну мобілізацію, стверджуючи, що активну підтримку Баку надає Анкара. В Азербайджані ввели часткову мобілізацію.

В ході багатогодинних переговорів у Москві 9 жовтня Баку і Єреван домовилися припинити вогонь в Карабасі з полудня 10 жовтня, провести обмін полоненими й тілами загиблих, а також додатково узгодити конкретні деталі перемир’я. Однак сторони продовжують звинувачувати один одного в порушеннях перемир’я.

Поділитись