Єменські хусити звільнили 290 в’язнів

Єменські хусити звільнили 290 в’язнів

Єменські повстанці з шиїтського руху “Ансар Алла” (хусити) звільнили в понеділок 290 ув’язнених, йдеться в заяві прес-служби Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Раніше глава комітету у справах полонених Абдель Кадір аль-Муртада повідомив, що хусити збираються відпустити в понеділок 350 полонених під наглядом ООН, в тому числі трьох саудівських підданих. Він вказав, що хусити діють відповідно до домовленостей, укладених з міжнародно визнаним урядом в Швеції в кінці минулого року, і закликав Ер-Ріяд вчинити аналогічно.

“Сьогодні відбулося одностороннє звільнення 290 ув’язнених, включаючи 42 тих, що вижили під час нападу на місце ув’язнення в провінції Дамар в цьому місяці”, -заявили в комітеті.

У заяві наголошується, що в завдання МКЧХ входило підтвердження особи затриманих, яких планувалося звільнити. Крім того, повідомляється, що комітет надав фінансову допомогу для оплати транспортування звільнених і інших витрат, а також зв’язався з сім’ями неповнолітніх ув’язнених, щоб ті змогли їх зустріти.

Фото АР.

Поділитись