Єлизавета II помилувала злочинця, який зупинив теракт в Лондоні

Єлизавета II помилувала злочинця, який зупинив теракт в Лондоні

 Королева Великобританії Єлизавета II помилувала засудженого за вбивство Стівена Геллента, який зупинив терориста на Лондонському мосту в 2019 році, він вийде на свободу на 10 років раніше. Про це пише Daily Mail.

У листопаді 2019 року 28-річний Усман Хан, раніше судимий за участь у терористичній діяльності і звільнений достроково, напав з ножем на групу людей на Лондонському мосту. В результаті двоє людей померли, три – отримали поранення. Зупинити терориста вдалося кільком перехожим. При цьому вони не знали, що закріплений на тілі Хана вибуховий пристрій був муляжем. Одним з них був озброєний бивнем нарвала 42-річний Стівен Геллент, засуджений за вбивство пожежного. У той день він отримав дозвіл на вихід з в’язниці для участі в заході для ув’язнених.

Видання зазначає, що Єлизавета II скористалася прерогативою помилування за порадою уряду. У британському Мін’юсті повідомили, що рішення було прийнято в зв’язку з «виключно сміливими діями» Геллента, що врятував людей, незважаючи на небезпеку для власного життя. При цьому сім’я вбитого пожежного підтримала рішення влади. Його син зазначив, що те, що сталося на Лондонському мосту показує, як можуть змінюватися люди.

Тепер Стівен Геллент зможе подати прохання про умовно-дострокове звільнення в червні 2021 року.

Інший учасник інциденту, виходець з Польщі Лукаш Кочочик, розповідав, що зупинив нападника за допомогою церемоніального жердини довжиною в п’ять футів (півтора метра) один на один.

Поділитись