Єгипет запропонував прийняти у себе конференцію ООН з клімату в 2022 році

Єгипет запропонував прийняти у себе конференцію ООН з клімату в 2022 році

Єгипет готовий прийняти у себе Конференцію сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату в 2022 році.

Про це заявив президент країни Абдель Фаттах ас-Сісі.

Єгипетський лідер озвучив цю пропозицію в ході онлайн-зустрічі з клімату, яка пройшла в Нью-Йорку в рамках Генеральної Асамблеї ООН. Він підкреслив, що Каїр «в координації з усіма сторонами буде працювати над тим, щоб зробити цей саміт фундаментальним поворотним моментом в міжнародних зусиллях з проблем клімату на благо Африканського континенту й усього світу». Його слова передав офіційний представник президентської канцелярії Бассам Ради у себе в Facebook.

За словами ас-Сісі, світ прямо зараз стикається з кліматичними змінами, одним із проявів яких стали, наприклад, масштабні лісові пожежі в різних країнах.

У понеділок, 20 вересня, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що світ рухається до катастрофи через потепління клімату. За його словами, щоб уникнути катастрофи до 2030 року необхідно на 45% скоротити викиди парникових газів.

Раніше, 17 вересня, повідомлялося, що президент США Джо Байден 22 вересня організовує віртуальний саміт з питань боротьби з пандемією коронавируса в рамках тижня високого рівня сесії ГА ООН.

У вівторок, 14 вересня, в Нью-Йорку відкрилася 76-а сесія Генасамблеї ООН. Тиждень високого рівня сесії пройде з 21 по 27 вересня. На ній виступлять приблизно 110 глав держав, більше 50 глав урядів та понад 20 глав МЗС.

Поділитись