І Крим, і Донбас мають повернутися до України, – Юлія Тимошенко

І Крим, і Донбас мають повернутися до України, – Юлія Тимошенко

І Крим, і Донбас мають повернутися до України. Про це заявила лідер «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час відео конференції у Facebook.

«Жоден українець і я як українка не заспокоїмося, доки не будуть повернуті Україні Крим і Донбас», – наголосила вона.

За її словами, шлях до повернення своїх територій полягає у проведенні переговорного процесу на базі Будапештського меморандум: «Потрібно проводити не фейковий, не той, який затягнув війну практично на 4 роки, а справжній переговорний процес на базі Будапештського меморандум, на рівні лідерів націй».

Юлія Тимошенко також вважає за необхідне посилити тиск і санкції на країну-агресора Росію та створити сильну армію, яка захистить Україну.

«Треба мати сильну армію, щоб ніхто навіть не подумав зазіхнути на територію України», – сказала політик і нагадала, що під час свого прем’єрства докладала всіх зусиль для створення професійної армії, але тодішній президент назвав це утопією і «мене заветували».

Коментуючи питання щодо розвитку  Донбасу після перемоги над Росією, лідер партії зазначила, що повернути життя на окуповані території – «це наше завдання».

«Саме зараз, ще до президентських виборів, треба розпочати переговори про створення міжнародного фонду відродження і розвитку Донбасу. Я переконана, і Крим ми повернемо. Усі, хто давав гарантії Україні недоторканності наших кордонів у Будапештському меморандумі, мають разом  з нами підняти демократичний світ, щоб створити фонди відродження і розвитку окупованих територій», – переконана парламентарій.

Окрім того, заявила  Юлії Тимошенко,  чинний президент, який казав, що за 2 тижні закінчить війну, не має права йти на виборчу кампанію, поки не виконає зобов’язання.

«Це його обов’язок сьогодні. Втрата десятків тисяч людей свідчить про те, що порожні обіцянки підмінені не миром, а зароблянням на крові. За це треба буде відповідати!» – наголосила вона.

Лідер «Батьківщини» подякувала всім тим, хто  залишив окуповані території  та поїхав на рідну землю шукати захисту: «Ми, українці, як єдина родина маємо всіх пригорнути, захистити».

Поділитись