Хуан Карлос I після від’їзду з Іспанії попрямував в Абу-Дабі

Хуан Карлос I після від’їзду з Іспанії попрямував в Абу-Дабі

Хуан Карлос I, який відрікся від іспанського престолу в 2014 році, знаходиться зараз в Об’єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ).

Про це повідомила в п’ятницю газета ABC.

За її відомостями, екс-глава держави залишив Іспанію в понеділок на приватному літаку з міста Віго (автономне співтовариство Галісія). Через сім годин і 13 хвилин в дорозі повітряне судно приземлилося в Абу-Дабі, звідки на вертольоті Хуана Карлоса I доставили в один з найдорожчих у світі готелів – Emirates Palace.

Колишній глава держави зупинився в президентському люксі вартістю близько € 11 тис. за ніч. Поки він не залишав територію готелю через спеку, яка встановилася в Абу-Дабі. Як уточнює газета, враховуючи закони цієї країни, практично немає шансів, що папараці застануть зненацька Хуана Карлоса I. Видання також пише, що після ОАЕ екс-глава держави може на деякий час попрямувати в Домініканську Республіку, де розташований готель його друга.

3 серпня стало офіційно відомо про те, що Хуан Карлос I повідомив своєму синові – королю Філіпу VI – про рішення покинути країну. Екс-глава держави виявився в епіцентрі великого скандалу. У Швейцарії та Іспанії ведуться розслідування, так чи інакше пов’язані з можливими зарубіжними рахунками почесного короля (саме такий титул носить Хуан Карлос I після зречення від престолу).

Зараз немає офіційної інформації, куди попрямував Хуан Карлос I. Раніше в ЗМІ з’являлися відомості про те, що екс-глава держави міг виїхати в Домініканську Республіку або в Португалію.

82-річний Хуан Карлос I був главою держави з 1975 по 2014 рік. Він відрікся від престолу на користь свого сина Філіпа VI. Близько 58 років він проживав у палаці Сарсуела в Мадриді.

Поділитись