Херсонський завод запустив виробництво комбайнів

Херсонський завод запустив виробництво комбайнів

Херсонський машинобудівний завод спільно з фінською компанією вже випустив вісім комбайнів, а в майбутньому зможе забезпечувати сільгосптехнікою й інші регіони.

Про це на прес-конференції “Чому інвестор полюбив Херсонщину?”, яка відбулася сьогодні в Укрінформі, поінформував президент Міжнародної громадської організації «Земляцтво Херсонщини» Юрій Гусєв, повідомляє ukrinform.ua.

“Завод вже випустив 8 комбайнів спільно з фінською компанією. І сьогодні на рівні Кабінету міністрів обговорюється питання про те, щоб на базі Херсонського машинобудівного заводу зробити цілу програму “Комбайни України”, яка б забезпечувала нашу аграрну країну технікою власного виробництва”, – зазначив Гусєв.

Він підкреслив, що дуже непросто було заново запустити підприємство, яке простоювало кілька років і навіть знаходилося під загрозою знищення. Але завдяки підтримці з боку обласної держадміністрації на Херсонщині випускають не тільки комбайни, а й трактори, портові доки, які експортуються до інших держав світу.

Поділитись