Губернатор Каліфорнії створив комітет для боротьби зі спробами позбавити його влади

Губернатор Каліфорнії створив комітет для боротьби зі спробами позбавити його влади

Губернатор штату Каліфорнія Гевін Ньюсом заснував політичний комітет для збору коштів з метою перешкоджання мають місце намаганням відсторонити його від влади.

Влітку 2020 року політичні опоненти губернатора-демократа в черговий раз почали кампанію за проведення виборів, на яких пропонується поставити питання про відставку Ньюсома. Відповідно до законів штату, для цього потрібно зараз близько 1,5 млн підписів жителів штату, які мають право голосу. Організатори, серед яких політики-республіканці, стверджують, що вже заручилися підтримкою більшої кількості виборців. Зібрані ними підписи поки не були перевірені владою.

Ньюсом повідомив в Twitter, що буде протидіяти цим спробам. Він повідомив, що з цією метою заснований політичний комітет, який буде збирати кошти на агітацію в його підтримку.

Губернатор зазначив у понеділок в ефірі телеканалу MSNBC, що “Каліфорнія – це американський штат, де найпростіше винести на голосування пропозицію про відставку” посадової особи. Він нагадав, що його опоненти вже не менше шести разів робили спроби домогтися таким чином його відставки. Разом з тим Ньюсом запевнив, що відноситься до подій “дуже серйозно”.

Опоненти губернатора, зокрема, висловлюють крайнє невдоволення введеними їм в штаті через пандемію нового коронавируса санітарними заходами. Критики називають їх занадто жорсткими і загострюють увагу на тому, що дані обмеження перешкоджають відновленню економіки.

Населення Каліфорнії перевищує 39 млн чоловік. За цим показником штат займає перше місце в країні. За площею Каліфорнія зі штатів поступається тільки Алясці і Техасу.

Поділитись