Грузинський депутат вважає, що Україна дуже скоро побачить “справжнє обличчя” Саакашвілі

Грузинський депутат вважає, що Україна дуже скоро побачить “справжнє обличчя” Саакашвілі

Глава комітету з оборони і безпеки парламенту країни Іраклій Сесіашвілі заявив, що Тбілісі по-дружньому намагався переконати колег з України не призначати екс-президента Грузії ні на яку посаду.

Про це йдеться в заяві голови комітету з оборони і безпеки парламенту Грузії Іраклія Сесіашвілі.

“Коли ми давали таку пораду (не призначати Саакашвілі) нашим українським колегам і фіксували свою позицію, само собою наша стурбованість була абсолютно логічною, так як ми хотіли допомогти другу і повинні були сказати правду. Ми так і зробили. Я сподіваюся , що українці дуже скоро побачать справжнє обличчя Саакашвілі”, – цитує прес-служба парламенту Сесіашвілі.

Депутат від правлячої партії “Грузинська мрія – Демократична Грузія”, віце-спікер Георгій Вольський вважає, що відкликання посла Грузії з Києва необхідне для того, щоб вирішити, як далі співпрацювати з Україною в міжнародних форматах. “Звичайно, ми повинні відкликати посла і провести консультації з його участю з приводу того, щоб зберегти взаємний обмін інформацією з Україною у форматі міжнародного співробітництва”, – сказав Вольський журналістам.

Президент України Володимир Зеленський 7 травня призначив екс-президента Грузії і колишнього губернатора Одеської області Саакашвілі головою виконавчого комітету реформ. Спочатку президент збирався запропонувати йому посаду віце-прем’єра з питань реформ, але в Верховній раді не знайшлося достатньої кількості голосів на його підтримку, питання було знято з порядку денного. У відповідь на призначення Тбілісі відкликав з Києва свого посла Теймураза Шарашенідзе для консультацій.

Поділитись