Грузинські військові відповіли на заяви Росії

Грузинські військові відповіли на заяви Росії

Міністр оборони Грузії Леван Ізорія закликав відповідати на заяви Росії продовженням стратегічного курсу країни, в який вкладаються і майбутні безпрецедентні навчання під егідою НАТО.

«Якими б не були для нас емоційними російські заяви, ми повинні відповідати розумно, виконанням головних стратегічних завдань», – цитує міністра грузинське інформаційне агентство «Интерпрессньюс».

«Ми намагаємося зберегти в регіоні стабільність і безпеку», – назвав він задачу грузинської влади.

За словами Левана Ізорії, цієї мети відповідають і намічені в Грузії на 27 липня – 9 серпня безпрецедентні навчання за участю більше трьох тисяч військових з 14 країн НАТО і держав-партнерів Північноатлантичного альянсу.

Раніше військові навчання за участю США і Британії пройшли в Грузії в кінці червня. До цього, в березні, там пройшли навчання НАТО, в яких взяли участь близько 350 військових з 24 країн альянсу.

Нагадаємо, відносини Грузії і Росії погіршилися після візиту в Тбілісі депутатів Держдуми Росії на сесію Міжпарламентської асамблеї православ’я, тоді в грузинській столиці почалися заворушення. Після цього Володимир Путін підписав указ про заборону повітряних перевезень з Росії в Грузію. Черговий конфлікт стався 7 липня, коли на грузинському телеканалі «Руставі 2» телеведучий Георгій Габунія почав свою програму з лайки на адресу російського керівництва.

Фото Sputnik.

Поділитись