«Грузинська мрія» і опозиція погодили положення виборчої реформи

«Грузинська мрія» і опозиція погодили положення виборчої реформи

Керівники правлячої партії «Грузинська мрія» і лідери опозиційних парламентських партій 17 травня провели переговори, в ході яких узгодили основні положення виборчої реформи.

Про це повідомила президент Грузії Саломе Зурабішвілі на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

«Вітаю узгодження питань між правлячою партією і опозицією, передбачених угодою від 19 квітня про реформу виборчої системи», – написала Зурабішвілі.

Вона додала, що тепер положення проекту реформи необхідно протягом найближчих днів направити на узгодження в консультативний орган з конституційного права Ради Європи – Венеціанську комісію. Зурабішвілі назвала досягнуті домовленості влади та опозиції «кроком до демократичного розвитку країни».

Нагадаємо, в Грузії вибухнула політична криза після того, як в листопаді 2020 року лідери опозиційних партій заявили, що пройшли в країні парламентські вибори були «сфальсифіковані».

19 квітня 2021 року представниками влади та ряду опозиційних партій було підписано угоду про вихід з політичної кризи. У ньому керівництво «Грузинської мрії» зобов’язалося піти на поступки, в тому числі провести виборчу реформу, яка скоротить можливості фальсифікацій на виборах.

Поділитись