Грузини вийшли на протест проти будівництва ГЕС американцями

Грузини вийшли на протест проти будівництва ГЕС американцями

Відразу в декількох містах Грузії проходять акції протесту проти будівництва нової гідроелектростанції (ГЕС) в районі курортного селища Бахмаро, повідомляє видання «Sputnik Грузія».

Зводити станцію «Бахві-1» має американська компанія Cerberus Frontier, з якої близько року тому міністерство економіки країни підписало контракт на 15 мільйонів доларів. Нова ГЕС повинна стати найвищою в країні, вона буде зводитися на висоті 500 метрів над рівнем моря.

У свою чергу активісти та екологи вважають, що будівництво поставить під загрозу унікальну екосистему регіону, а також створить ризик затоплення кількох прилеглих сіл в разі землетрусу. Вони вже почали збір підписів проти будівництва об’єкта, 15 лютого протести проти «Бахві-1» пройшли біля будівлі парламенту в Тбілісі, а також містах Батумі і Телаві.

Раніше депутат від опозиційної партії «Європейська Грузія» Елене Хоштарія в знак протесту проти підсумків минулих виборів повернула зарплату, яку їй нарахував парламент. Вона доклала скріншот транзакції до запису в соціальній мережі і пообіцяла саботувати роботу, поки правляча партія не погодиться провести нове голосування.

Поділитись