Громадянин Росії визнав провину в кіберзлочинах в США

Громадянин Росії визнав провину в кіберзлочинах в США

Громадянин Російської Федерації Кирило Фірсов пішов на угоду з американськими органами юстиції та визнав себе винним в кіберзлочини, в яких його звинуватили в США.

Про це сказано в оприлюднених матеріалах американського суду.

Нагадаємо, що громадянин Росії Фірсов був заарештований 7 березня 2020 року в Нью-Йорку. Перед цим він був в розробці американських спецслужб. Його звинуватили в тому, що він торгував персональними даними в інтернеті, в тому числі інформацією про кредитні картки. Наприклад, Фірсов продавав за криптовалюта номера соціального страхування, дати народження та адреси громадян США, а цього в Америці буває досить для того, щоб шахрайським чином отримати кредитну карту або навіть кредит на ім’я жертви.

В результаті Фірсов визнає себе винним в тому, що він, будучи адміністратором сайті deer. io, організував на цьому майданчику торгівлю персональними даними. Сайт цей функціонував з 2013 по 2020 роки, дохід від незаконного продажу персональних даних склав близько $ 17 млн ​​При цьому Фірсов стверджує, що в основному його жертвами були громадяни Росії, а на продажу персональних даних американців він заробив тільки $ 1,2 млн Однак саме цей факт і дозволив Федеральним бюро розслідувань почати розробку Фірсова, провести контрольну закупівлю персональних даних на його сайті і затримати в той момент, коли він прилетів в Нью-Йорк.

Тепер Фірсову, в рамках угоди зі слідством, загрожує тюремний термін до 10 років і штраф в розмірі $ 250 тисяч.

Поділитись