Гройсман розповів про політичні суперечки з Порошенком

Гройсман розповів про політичні суперечки з Порошенком

Колишній президент України Петро Порошенко перешкоджав проведенню реформ в Україні і «топив» потенційних конкурентів з уряду.

Про це в ефірі радіо «Новое время» розповів прем’єр-міністр країни Володимир Гройсман. За його словами, працювати з Порошенком «було дуже важко», тому що всі зміни в законодавстві узгоджувалися з ним, щоб він дав фракції сигнал на їх схвалення. «На це витрачалися місяці», – зазначив Гройсман.

Як приклад він розповів про ініціативу уряду ввести на Україні норми англійського права. На думку Гройсмана, це допомогло б залучити інвесторів, давши їм впевненість, що їхні активи у них не заберуть. Однак колишній президент виступив проти цієї ініціативи.

Гройсман  також уточнив, що він – не єдиний прем’єр-міністр, у якого були конфлікти з президентом. За його словами, Петро Порошенко також «топив» його попередника Арсенія Яценюка. «Чому? На мій погляд як молодого конкурента. Він молодий, він розумний. Як молодого конкурента на наступних президентських виборах», – заявив Гройсман.

Нагадаємо, Арсеній Яценюк оголосив про свою відставку 10 квітня 2016 року. 14 квітня Верховна Рада задовольнила його прохання. На його місце призначили Володимира Гройсмана, який тоді був спікером парламенту.

Поділитись