Греція завдала чергового удару по російському православ’ю

Греція завдала чергового удару по російському православ’ю

Заснована, як вважається, самим апостолом Марком Олександрійська церква оголосила про визнання Православну церкву України.

Хоча знаходиться ця церква в Єгипті, її верхівку складають греки. Рішення визнати українців братами Олександрія прийняла відразу після Афін. Точніше, після візиту туди держсекретаря США.

Православна церква України заявила, що отримала визнання ще однієї церкви – Олександрійської православної, однією з 15 загальновизнаних помісних церков.

“З радістю повідомляємо гарну новину: блаженнійший папа і патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор II в п’ятницю, 8 листопада, під час божественної літургії в храмі Архангелів в столиці Єгипту вперше згадав ім’я блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Єпіфанія як предстоятеля автокефальної Православної церкви України”, – повідомляється на сторінці ПЦУ в Facebook.

РПЦ з глибоким сумом сприйняла рішення Феодора Другого, заявили у відділі зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату.

Як відомо, Олександрійський патріархат – автокефальна помісна церква, формально займає друге місце в православній ієрархії. За переказами, вона заснована самим апостолом Марком.

Феодор Другий був відомий як принциповий захисник православ’я в Україні. Рік тому він здійснив візит до Одеси, в ході якого висловив солідарність з канонічною Українською православною церквою і обіцяв їй підтримку на міжнародному рівні.

Поділитись