Греція планує відкрити туристичний сезон з липня

Греція планує відкрити туристичний сезон з липня

Греція збирається відкрити туристичний сезон вже в липні. Для того, щоб іноземці могли на законних підставах відвідати Елладу, у них на руках повинен бути «паспорт здоров’я».

Це документ, в якому вказується, що перед поїздкою громадянин у своїй країні здав тест на коронавірус, і результат виявився негативним.

Міністр туризму Харіс Феохаріс, виступаючи на одному з телеканалів, повідомив, що ще мають бути консультації з Євросоюзом, в яких країнах боротьба з коронавірусів буде вважатися успішною – туристів з цих країн в Грецію пустять. Інших, виходить, немає. Поки прохідний бал, за попередніми даними, набрала лише Німеччина – про інші країни міністр не згадував.

Втім, передбачувана система контролю вже викликала критику. Людина здала тест, а поки долетіла, поки сиділа в різних аеропортах, запросто могла цей вірус підхопити. Такої ситуації побоюються туристи і самі греки.

Сезон триватиме з липня по вересень, а якщо пощастить з погодою і епідеміологічною обстановкою, то і до листопада. Однак очікується, що туристів буде приблизно в два рази менше, ніж зазвичай.

27 квітня в Греції почалося зняття обмежень. Першими свої двері відкриють суди і реєстри нерухомості. А з 4 травня на материковій частині країни дозволять виходити на вулицю без попереднього повідомлення про маршрут. Однак збиратися великими групами буде як і раніше заборонено – не більше 10 осіб. Як буде на островах – в кожному разі будуть вирішувати по ситуації.

У той же день відкриються магазини (крім великих торгових центрів), запрацюють малі підприємства, салони краси і перукарні. Але навести красу можна буде тільки за попереднім записом.

Завдяки введеним в країні жорстким заходам, епідемії не дали поширитися. З порушниками карантину поліція не церемонилась. Громадяни теж проявляли пильність.

В результаті на країну з населенням близько 11 млн осіб припадає 130 померлих від коронавірусу, причому вже двічі фіксувалася нульова добова смертність.

Поділитись