Греція і Туреччина знову опинилися на межі війни

Греція і Туреччина знову опинилися на межі війни

У найближчі дні повинні відбутися важливі зустрічі між Туреччиною і Грецією, що опинилися на межі війни через спірні території.

Військові представники обох сторін відновлять переговори в рамках НАТО про зниження напруженості після двомісячної перерви. Переговори між Анкарою і Афінами відновлять свій 61-й раунд 25 січня в Стамбулі.

Ці два технічних механізму спрямовані на зниження ризику збройного конфлікту в Егейському та Середземному морі і пошук шляхів вирішення проблем в цих регіонах. Незважаючи на те, що греки і турки мають абсолютно протилежні погляди на зміст дослідницьких переговорів, спільне рішення про їх відновлення після п’ятирічної паузи говорить сама за себе.

Зустріч в Стамбулі дасть обом сторонам важливу можливість провести всебічну оцінку питань.

Ні для кого не секрет, що Греція відчуває занепокоєння, наполягаючи на тому, що визначення морських кордонів є єдиною проблемою між двома країнами Егейського моря.

Однак міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу дав зрозуміти, що переговори торкнуться і питання грецьких претензій на повітряний простір в 10 миль, мілітаризацію деяких грецьких островів і райони для розвідки і рятувальних операцій.

Поділитись