ГПУ відновила справу проти Порошенка про спробу захоплення влади

ГПУ відновила справу проти Порошенка про спробу захоплення влади

Генеральна прокуратура України відновила кримінальну справу “про спробу захоплення влади” колишнім президентом Петром Порошенко.

Йдеться про ситуацію, коли він оголосив військовий стан під час інциденту в Керченській протоці в листопаді 2018 року, повідомило видання “theБабель”.

“Генеральна прокуратура відновила виробництво про” спробу захоплення влади “колишнім президентом Петром Порошенко під час кризи в Керченській протоці в листопаді 2018 року, яке було розпочато за заявою екс-радника Віктора Януковича юриста Андрія Портнова”, – пише видання, посилаючись на свої джерела в правоохоронних органах.

Прес-секретар ДБР Анжеліка Іванова повідомила, що слідчі ознайомилися з інформацією про відновлення справи, але очікують офіційного підтвердження від процесуального керівництва.

Нагадаємо, 21 травня Державне бюро розслідувань за заявою Портнова почало досудове розслідування за фактом можливої ​​державної зради і дій, спрямованих на захоплення державної влади керівництвом України і Петром Порошенко під час інциденту в Керченській протоці, після якого на Україні було введено військовий стан на 30 днів. У своїй заяві Портнов мотивував звинувачення тим, що він після захоплення моряків в Керченській протоці ввів військовий стан, “щоб зберегти владу”. Прокуратура закрила справу 17 липня, проте Портнов і його адвокати оскаржили таке рішення. Скарга буде розглянута в суді 26 липня.

Поділитись