ГПУ підозрюють в перешкоджанні будівництву меморіалу Небесної сотні

ГПУ підозрюють в перешкоджанні будівництву меморіалу Небесної сотні

Позиція генпрокуратури України перешкоджає зведенню меморіалу Небесної сотні.

Про це заявив глава Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович в інтерв’ю виданню «Українська правда». За словами В’ятровича, інститут зробив все від нього залежне, щоб меморіал був встановлений. Зокрема, мова йде про проведення конкурсів та затвердження бюджету на його будівництво.

Однак «дивна позиція прокуратури» перешкоджає його установці. В’ятрович пояснив, що затримки з будівництвом меморіалу пов’язані зі слідством про вбивство героїв майдану.

“В минулому році ми отримали відповідь прокуратури, що потрібно ще два місяці, і після цього ми зможемо почати будувати меморіал. Це було в липні 2018 року. Ми вважаємо, що дуже неправильно робить прокуратура, яка ставить вибір: або пам’ять, або результати слідства”- зазначив він.

Герої Небесної сотні – це збірна назва для загиблих учасників євромайдану. За даними українського МОЗ, за період з 30 листопада 2013 року по 14 квітня 2014 року в ході акцій протесту в Києві і в регіонах загинули 106 осіб. Велика частина людей при цьому загинула 20 лютого під час снайперського обстрілу на вулиці Інститутській.

Поділитись