Гончарук дав українцям обіцянку збільшити видобуток газу в Україні

Гончарук дав українцям обіцянку збільшити видобуток газу в Україні

Очільник Кабміну Олексій Гончарук виступив з новою гучною обіцянкою. Він заявив, що уряд буде працювати над збільшенням видобутку газу, для цього вже спростили дозвільні процедури, впровадили е-аукціони та розробили законодавчі зміни.

Про це політик на написав в своїх соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

“Україна ефективніше розпоряджатиметься надрами. Без “смотрящих” і груп впливу…До підписання готуються 9 угод щодо розподілу вуглеводневих надр, а також запущено “Інвестиційний атлас надрокористувача”, на який нанесли понад 100 готових до надрокористування об’єктів, зокрема перспективні нафтогазові площі. У лютому вже стартують 12 аукціонів по ділянках через електронні торги”, — написав Олексій Гончарук.

За словами політика, збільшення власного видобутку знизить ціну у платіжках. Він наголосив, що держава продає не самі родовища, а лише дозволи на користування надрами.

Варто звернути увагу на те, що в минулому році видобуток газу в Україні зменшився на 1,4%, а видобуток нафти збільшився на 5,7%. Наразі відомо, що 5 найбільших газових родовищ держпідприємства “Укргазвидобування” виснажені на понад 80%, держкомпанія проводить розвідку нових ділянок. Український уряд незадоволений роботою НАК “Нафтогаз України” у сфері реалізації програми 20/20 щодо видобутку українського газу.

Поділитись