Головування в Раді ЄС перейшло до Німеччини

Головування в Раді ЄС перейшло до Німеччини

З 1 липня головування в Євросоюзі перейшло від Хорватії до Німеччини.

Країна буде займати лідируючу позицію в прийнятті рішень альянсу до 1 січня 2021-го, потім її змінить Португалія.

Напередодні передачі повноважень канцлер Німеччини Ангела Меркель провела телефонні переговори з прем’єром Хорватії Андрієм Пленковичем.

«Німеччина під час головування буде спиратися на той прогрес, який був досягнутий при Хорватії», – наводять ЗМІ повідомлення прес-служби канцлера.

В уряді ФРН відзначили, що нинішній стан країни в Євросоюзі дасть можливість спробувати налагодити стосунки з Москвою на основі «критичного і конструктивного діалогу». Неурядова організація Німецько-російський форум виступила за використання моменту для позитивних змін у взаєминах країн.

“Глобальна криза, викликаний коронавірусом, знову вказав на необхідність міжнародного співробітництва. Європа не зможе впоратися без Росії ні з одним глобальним викликом, будь то захист клімату, міграція, тероризм або міжнародна безпека”, – заявив голова організації Маттіас Платцек.

У Німеччині також відзначили, що головування країни в Євросоюзі довелося на дуже неспокійний період: пандемія, що підсилюється критика з боку США, проблематичні стосунки з Росією і Китаєм. Влада Німеччини сподівається, що нинішній стан країни в ЄС дасть можливість зробити кроки в напрямку вирішення цих проблем.

Поділитись