Головний інфекціоніст США розповів про погіршення стану Трампа

Головний інфекціоніст США розповів про погіршення стану Трампа

Головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі розповів про можливе погіршення стану людини, що заразилася коронавірусом президента Дональда Трампа. Про це він заявив в інтерв’ю CNN.


«Проблема в тому, що він все ще на досить ранній стадії захворювання», – зазначив Фаучі. За словами фахівця, стан лідера США може погіршитися на тлі зворотної динаміки, яка спостерігається у багатьох пацієнтів, які видужують після COVID-19: вона може проявитися через 5-8 днів.

Інфекціоніст також розкритикував експериментальний препарат компанії Regeneron, який дали Трампу для лікування. Однак потім Фаучі все ж додав, що зворотна динаміка в стані президента малоймовірна і після прибуття в Білий дім він виглядав добре.

Раніше повідомлялося, що Трамп покинув військовий госпіталь імені Уолтера Ріда, де він протягом трьох днів проходив лікування після зараження коронавірусів. Американський лідер з одягненою на обличчя медичною маскою вийшов з будівлі медустанови. Він помахав рукою журналістам, сказав «Велике спасибі» і підняв вгору великий палець. Потім він сів в джип, доїхав до вертольота і полетів.

Про зараження Трампа коронавірусів стало відомо вранці 2 жовтня. У його дружини Меланії Трамп тест також виявив коронавірус. Лікар президента США Шон Конлі підкреслював, що Трамп і перша леді відчувають себе добре і планують залишатися в резиденції на час одужання. Трамп повідомив, що не має наміру передавати свої повноваження віце-президенту США Майку пенсії.

Поділитись