Голова НБУ назвав основні пріоритети на 2019 рік

Голова НБУ назвав основні пріоритети на 2019 рік

Першочерговим завданням для Національного банку (НБУ) наступного року буде відновлення кредитування, розвиток ринку фінтех, зокрема за рахунок імплементації європейської директиви PSD2, а також реалізація законів про валютне регулювання і захист прав споживачів фінансових послуг, повідомляє Укрстрахування.

Як зазначається, про це повідомив глава НБУ Яків Смолій під час виступу перед учасниками загальних зборів членів Європейської Бізнес Асоціації.
Крім того, Смолій також нагадав, що прийняття нового валютного законодавства передбачає новий для України принцип «дозволено все, що прямо не заборонено законом» і скасовує застарілий діючий Декрет про валютне регулювання.

На думку глави НБУ, новий закон сприятиме вільному руху капіталу і стане своєрідним «безвізом для капіталу». Він також підкреслив зміцнення довіри до банківської системи України та фінансову стабільність, незважаючи на непросту ситуацію як на зовнішньому, так і на внутрішньому ринках.

Як передає mind.ua, крім цього Нацбанк пропонує в рамках запровадження новацій у валютному регулюванні дозволити українському бізнесу і населенню інвестувати за кордон, спочатку – у межах електронного ліміту, а згодом – взагалі без обмежень.

Поділитись