Голландці почали виселяти українських біженців, які живуть у них

Голландці почали виселяти українських біженців, які живуть у них

Влада муніципалітетів у Нідерландах готується до напливу українських біженців у притулки, оскільки місцеві жителі, які раніше дали притулок у себе біженцям, не бажають залишати їх одних у своїх будинках у період літніх відпусток, пише видання NU.nl.


“Кішка вирушає до пансіонату (маються на увазі зооготелі), а українці – до притулку. Так, це сувора реальність”, – заявив один із учасників нідерландської програми прийому біженців.

Видання зазначає, що у регіоні Центральний та Західний Брабант у приватних осіб проживає близько 1 200 українських біженців. З початком червня деякі сім’ї почали звертатися до місцевої влади з питанням, чи можуть вони на літній період розмістити біженців у муніципальних притулках.

В управлінні безпеки регіону Брабант-Зюйдост журналістам видання розповіли, що місцеві жителі “відкрили свої серця та свої будинки, не усвідомлюючи, який це має вплив”.

“Медовий місяць закінчився, достатньо. Наразі йде потік людей зі словами: я їду у відпустку і не хочу, щоб українці залишалися одні в моєму будинку”, – додали представники управління.

На даний момент у сімей, що приймають, у регіоні проживає близько 800 українців. Як пише видання, найближчими тижнями українцям, які проживають у приватних будинках, можливо, доведеться розміститися в муніципальних притулках.
За даними ООН, з 24 лютого до сусідніх з Україною держави прибули понад вісім мільйонів біженців. У Росію з початку проведення спецоперації переселилося понад 1,3 мільйона осіб, до Польщі – понад 4,1 мільйона, до Румунії – понад 690 тисяч, у Словаччині кількість українських біженців перевищила 525 тисяч.

Поділитись