Главі Харківської облради повідомили про підозру за хабар в 1 мільйон гривень

Главі Харківської облради повідомили про підозру за хабар в 1 мільйон гривень

Чиновнику загрожує від 8 до 12 років в’язниці.

Слідчі вручили підозру чолі Харківської обласної ради Артуру Товмасяну в отриманні хабара в розмірі 1,05 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро. 

“4 серпня прокурор САП спільно з детективами НАБУ повідомили голові Харківської обласної ради про підозру в отриманні неправомірної вигоди в 1,05 мільйонів гривень. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу”, – повідомили в НАБУ.

За версією слідства, Товмасян в змові зі своїм заступником і його адвокатом вимагав та отримав 1,05 мільйонів гривень від керівника обласного комунального підприємства, засновником якого є Харківська облрада, за збереження посади. Протягом першого півріччя чиновники отримали всю суму чотирма траншами.

Як зазначили у відомстві, Товмасяну повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу “Одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі посадовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди”. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна.

22 липня НАБУ і САП заявили про викриття заступника голови Харківської обласної ради та його спільника-адвоката у хабарництві в розмірі 1 мільйона гривень. Зловмисники вимагали гроші з керівника комунального підприємства за те, щоб залишити його на посаді.

25 липня Вищий антикорупційний суд заарештував на два місяці спільника-адвоката заступника голови Харківської облради з правом внесення застави. 29 липня обидва підозрювані вийшли з СІЗО – за них внесли заставу.

Поділитись