Глава самопроголошеної ЛНР назвав умову для початку діалогу з Києвом

Глава самопроголошеної ЛНР назвав умову для початку діалогу з Києвом

Глава самопроголошеної Луганській народної республіки Леонід Пасічник заявив, що так звана ЛНР готова до діалогу з Києвом за умови, що той продовжить дію закону про особливий статус Донбасу.

Закон про особливий статус Донбасу був прийнятий Верховною радою в 2014 році, але так і не введений в дію. Восени 2018 року український парламент продовжив його до кінця 2019 року. У документі говориться, що особливий статус для регіону вступить в силу після виконання ряду умов, зокрема виведення “незаконних формувань” з цих територій.

“Продовження дії закону про особливий статус є одним з пунктів мінських угод. Якщо Україна буде його продовжувати, то, згідно з чинним законодавством, це повинно бути узгоджено з нашими представниками контактної групи в Мінську”, – заявив Пасічник.

Глава так званої ЛНР підкреслив, що на сьогоднішній день мінські угоди є основним майданчиком для переговорного процесу між республіками Донбасу і Києвом. “Якщо Київ піде на ці угоди і дію особливого статусу Донбасу буде продовжено, ми готові до подальшого діалогу, до подальшого виконання мінських угод. Безумовно, ми бажаємо якомога швидше закінчити війну в Донбасі, і закінчити її мирним шляхом”, – доповнив Пасічник.

Він також уточнив, що крім того, що закон необхідно продовжити, його необхідно ще зареєструвати в конституції України. “Якщо ж Київ не піде на такі угоди і не буде продовжувати Закон про особливий статус Донбасу, на нашому житті особливо це ніяк не відіб’ється. Республіка прийняла рішення на інтеграцію з Російською Федерацією. Ми впевнено рухаємося в цьому напрямку.”, – резюмував Пасічник.

Фото РИА Новости.

Поділитись