Глава Ради безпеки України звинуватив Париж і Берлін в “розбазарюванні” чужих територій

Глава Ради безпеки України звинуватив Париж і Берлін в “розбазарюванні” чужих територій

Франція і Німеччина несуть моральну відповідальність за втрату Україною і Грузією територій.

Так вважає Олексій Данилов, секретар Ради національної безпеки і оборони Києва.

Данилов в інтерв’ю Forbes заявив, що саме позиція Парижа призвела до втрати Незалежної контролю над Кримом, частиною Донецької та Луганської областей і сприяли втраті Тбілісі Абхазії і Південної Осетії.

“Наші міжнародні партнери, дорікаючи нас, кажуть, що ми не перемогли корупцію, – сказав він. – Але корупція є і в інших країнах. Французи, наприклад, в 2008 році вели переговори між Грузією і Росією. В результаті грузини втратили частину території”.

Секретар українського Радбезу також звинуватив Францію в тому, що вона “прийняла замовлення” від Росії на два десантні кораблі “Містраль” “в якості хабара після укладення корупційної угоди з Москвою”.

“Я не знаю, що саме отримали вони за наші Крим, Донецьк і Луганськ, але у них є моральна відповідальність”, – пояснив Данилов.

Що стосується Німеччини, то український політик звинуватив Берлін у тому, що він об’єднався з французами, щоб заблокувати вступ Грузії і України в НАТО в 2008 році.

“Через це на нас напала Росія, – сказав Данилов і, не втримавшись, похвалився сміливістю: – Коли у нас в Києві проходять закриті зустрічі з німецькими та французькими представниками, я їм про це розповідаю”.

Поділитись