Глава МЗС України Вадим Пристайко розкритикував пункти мінських угод

Глава МЗС України Вадим Пристайко розкритикував пункти мінських угод

Глава МЗС України Вадим Пристайко відмовився від виконання одного з пунктів мінських угод.

Про це він сказав, виступаючи на форумі YES, передає РБК-Україна. Йдеться про обговорену в мінських угодах зміні Конституції України, в якій повинен бути прописаний особливий статус Донбасу. “Ми не вносимо до Конституції ніяких особливих та неособливих статусів”, – заявив Пристайко. За його словами, мінські угоди передбачають реформу українського законодавства та децентралізацію, що Київ уже зробив. У самопроголошених Донецької і Луганської народних республіках повинні зрозуміти, що українська реформа децентралізації – це «шанс для їх розвитку», сказав чиновник.

“Вони можуть об’єднувати громади, очікувати певних можливостей, зокрема, фінансових, як і зараз області і райони в Україні. Це і є максимальна пропозиція, яку ми робимо”, – підкреслив Пристайко.

Він додав, що новий уряд поки не вирішив, чи варто продовжувати дію закону про особливий статус Донбасу. Глава МЗС зазначив, що Верховна Рада може прийняти новий закон, в якому можуть бути прописані нові компроміси.

Підписані Україною Мінські угоди вимагають від Києва прийняття закону про амністію для брали участь в конфлікті на стороні самопроголошених республік осіб, зміна Конституції, в якій будуть прописані особливий статус Донецької та Луганської областей і їх право на мовне самовизначення, відновлення соціально-економічних зв’язків з не підконтрольними Києву територіями і так далі.

Поділитись