Глава МЗС Йорданії розповів про причини затримання брата короля

Глава МЗС Йорданії розповів про причини затримання брата короля

Глава МЗС Йорданії Айман Сафаді вперше офіційно прокоментував затримання ряду екс-чиновників королівства, заявивши, що вони разом з екс-принцем Хамзою ібн аль-Хусейном загрожували безпеці в країні.

За інформацією агенції, Сафаді на прес-конференції заявив, що в ході розслідування було встановлено «зв’язок між екс-главою канцелярії короля Йорданії Басем Авадаллою і так званої «опозицією за кордоном». Принц Хамза в свою чергу спілкувався з Авадаллой, пояснив глава дипвідомства. За його словами, діяльність принца і інших затриманих «мала на меті підрив безпеки і стабільності королівства», однак тепер в країні «встановлений повний контроль над ситуацією».

Також міністр зазначив, що операцію із затримання провели виключно йорданські силовики.

Раніше стало відомо про спробу в Йорданії держперевороту. Зазначалося, що в країні було затримано більше 20 високопоставлених чиновників, включаючи представників королівської сім’ї. За наявними даними, затримання пройшли в рамках розслідування передбачуваної змови з метою повалення короля. Наслідний принц Йорданії Хамза бен Хусейн також повідомив, що його помістили під домашній арешт.

Поділитись