Глава МВС прокоментував чутки про свою відставку

Глава МВС прокоментував чутки про свою відставку

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прокоментував інформацію про відставку.

Про це повідомляє «theБабель». “У цього президента [Володимира Зеленського] моя заява про відставку буде завжди на столі”, – сказав Аваков.

Чутки про його відставку стали з’являтися в політичних Telegram-каналах, проте офіційних підтверджень цієї інформації не було.

Напередодні, 11 вересня прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що вважає рішення залишити Авакова на посаді міністра внутрішніх справ найскладнішим при формуванні нового уряду. За його словами, ключовим аргументом на користь цієї кандидатури став досвід глави МВС.

1 серпня агентство «Інтерфакс-Україна» і ряд інших ЗМІ повідомили про звільнення глави офісу Зеленського. В якості причини відставки називалося те, що Богдану не вдалося узгодити зустріч президента України з американським лідером Дональдом Трампом. Крім того, анонімні джерела повідомляли, що звільнення пов’язане з тиском з боку Вашингтона – нібито там незадоволені зв’язками Богдана з олігархом Ігорем Коломойським, у якого він довгий час працював особистим юристом.

Пізніше Богдан підтвердив справжність опублікованого в ЗМІ листа про звільнення. За його словами, аналогічні заяви писали всі співробітники офісу президента, тому від його бажання покинути посаду «мало що залежить». «Президент може підписати таку заяву в будь-який момент», – сказав Богдан.

Поділитись