Глава МОЗ України назвав причину ініціативи про його відставку

Глава МОЗ України назвав причину ініціативи про його відставку

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов вважає, що його відставки хочуть через його “серйозні дії з порятунку медицини”.


Раніше проект постанови про відставку Степанова зареєстрували на офіційному сайті Верховної Ради. Підписи під проектом постанови поставили 96 депутатів майже з усіх фракцій парламенту.

“Мені здається, що як тільки ми починаємо якісь серйозні дії, а це почалося одразу, з порятунку нашої медицини, в тому числі показуємо, як це робилося раніше і до яких наслідків призвело, відразу починається активізація людей, які мали пряме відношення до розвалу цієї медицини … я не можу назвати бездоганною (свою роботу), але я вважаю, що досить багато зроблено за цей період, і у нас є плани, що ми будемо робити далі”, – сказав Степанов в ефірі телеканалу” 1 +1 “в середу вранці.

Парламент України в кінці березня призначив Степанова главою МОЗ. Депутати неодноразово закликали його звільнити, так як, на думку опозиції, Степанов не зміг організувати роботу відомства в період епідемії коронавірусу. Сам міністр заявляв про відсутність в країні медицини як системи – є лише “вогнища” надання медичної допомоги, а єдиним нормально розвиненим напрямом є стоматологія.

Поділитись