Глава британського Міноборони назвав Росію загрозою номер один

Глава британського Міноборони назвав Росію загрозою номер один

Міністр оборони Сполученого Королівства Бен Уоллес виступив з твердженням, що Росія – противник, який представляє “загрозу номер один” для Великобританії.

Таку заяву Уоллес зробив в опублікованому в суботу інтерв’ю газеті The Sunday Telegraph.

“Ми спробували [здійснити] деескалацію, ми випробували [різні] методи, але в даний момент, поки Росія не змінить свою поведінку, досить складно зрозуміти, куди ми рухаємося”, – сказав міністр.

Уоллес поскаржився на надмірну, на його думку, активність російських кораблів поблизу британських кордонів. “Нас регулярно відвідують сунуть свій ніс російські кораблі, нас регулярно відвідує велика кількість російських військових кораблів”, – стверджував глава британського Міноборони. “Ми бачили російський підводний човен в Ірландському морі, яку, як мені здається, ми не бачили протягом дуже довгого часу”, – додав він.

У грудні минулого року Військово-морські сили (ВМС) Великобританії виступили з твердженням, що за останні кілька тижнів спостерігали “значну присутність” російських кораблів поруч з територіальними водами королівства. За інформацією ж The Sunday Telegraph, всього з 2013 року британські ВМС зафіксували 150 бойових одиниць російського ВМФ.

Раніше посольство РФ в Великобританії неодноразово звертало увагу на те, що політики і військові королівства в останні роки часто посилаються на російську загрозу, щоб виправдати збільшення оборонного бюджету і розширення британської військової присутності в інших регіонах.

Поділитись