Герус заявив, що виборці президента “вже побачили зниження тарифів”

Герус заявив, що виборці президента “вже побачили зниження тарифів”

Останні п’ять місяців тарифи на газ були знижені приблизно на 25%.

Про це розповів депутат від фракції “Слуга народу” Андрій Герус для Українського радіо.

“За останні п’ять місяців тарифи на газ були знижені приблизно на 25% і команда Зеленського, Офіс президента працювали над тим, щоб там, де є можливість, ці тарифи понижати. І власне з 1 вересня також є пониження тарифів на електроенергію для непобутових споживачів. Непобутові споживачі — це всі, окрім населення: це бюджетні установи і організації, комунальні підприємства, садочки, лікарні, школи, електротранспорт, малий бізнес, середні підприємства, великі підприємства — вони споживають 70% ринку електроенергії в Україні, і для них тариф понизився на 20 копійок за кВТ/год з 1 вересня”, сказав він та додав, що команда працюємо над тим, щоб з 1 жовтня також було певне пониження тарифу. Тому влада має робити свою роботу для того, щоб знижувати тарифи там, де це можливо або принаймні стримувати зростання тарифів, якщо на це є якісь об’єктивні підстави.

“Важлива функція влади, це стримування тарифів — перше і друге, щоб кошти від підвищення тарифу пішли на користь держави. Дуже важливе використання цих тарифних коштів, щоб наша енергетика ставала більш сучасною, екологічною, більш модернізованою і більш надійною”, – вважає Герус.

За його совами, одним із ключових пріоритетів має бути повернення довіри суспільства до тарифоутворення. Якщо суспільство буде вірити, що кошти від тарифів йдуть на правильні речі, то менш гостро стоятиме це питання. Виборці Зеленського вже побачили зниження тарифів за останні 5 місяців, це об’єктивна реальність.

“Зниження вже відбулося. І ми повинні розуміти, що зниження, воно може тривати, може продовжуватися, але не може бути постійно зниження до нуля. Тут теж потрібно бути об’єктивним і мати певні реалістичні очікування. Тому я зараз не можу сказати, наскільки відбудеться зниження тарифів і коли відбудеться”, – підсумував депутат.

Фото з Фейсбук Геруса.

Поділитись