Генпрокурора звинуватили в бажанні закрити справи проти Януковича

Генпрокурора звинуватили в бажанні закрити справи проти Януковича

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка намір закрити кримінальні справи проти колишнього президента країни Віктора Януковича.

Про це заявив звільнений напередодні, 23 жовтня, начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури України Сергій Горбатюк в ефірі «Радіо НВ».

“З перших днів Рябошапка зайняв таку позицію, що злочинної організації Януковича немає. “На нашу думку, це вигадка [колишнього генпрокурора Юрія] Луценко”, – такі фрази говорили”, – сказав він.

За словами Горбатюка, в даний час керівництво ГПУ вживає заходів, щоб розвалити справи проти оточення Януковича. “Я говорив: “Якщо ви хочете не бачити ознак злочинної організації, вважаєте, що це якась вигадка, – будь ласка, там є п’ять тисяч томів, читайте, виписуйте докази і виносьте постанову про закриття кримінального провадження”, – заявив колишній прокурор.

Своє звільнення Горбатюк пов’язує з небажанням прокуратури вести кримінальні виробництва проти оточення Януковича, оскільки “зараз при владі є особи, які працювали в той самий час в кабінеті міністрів”.

23 жовтня стало відомо про звільнення з ГПУ Сергія Горбатюка, який вів справу про злочини на Майдані в 2013-2014 роках. За словами Горбатюка, про звільнення йому повідомили по телефону з кадрового відділу відомства. Колишній прокурор заявив, що має намір оскаржити таке рішення, оскільки вважає звільнення «свавільним і незаконним».

Фото РИА Новости.

Поділитись