Генпрокурор відповів на питання про можливий арешт Порошенка

Генпрокурор відповів на питання про можливий арешт Порошенка

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка намір зажадати від Верховної Ради зняття недоторканності з кількох депутатів до вступу в силу відповідного закону.

Про це він заявив в інтерв’ю «РБК-Україна». У відповідь на питання, чи буде Рябошапка просити арешту колишнього президента Петра Порошенка прямо в залі засідання парламенту, він відповів, що в Раді немає недоторканних і в разі необхідності він буде «не просити, а вимагати» арешту екс-глави держави. “Немає різниці: колишні президенти, народні депутати або хтось ще. Скажімо так – рука не здригнеться”, – підкреслив він.

Прокурор повідомив, що у нього поки «немає напрацювань» по депутатам нового парламенту, однак незабаром можна очікувати як розробки старих кримінальних справ, так і відкриття нових. Він підкреслив, що справи можуть торкнутися і депутатів від президентської партії «Слуга народу».

3 вересня Верховна Рада схвалила в другому читанні законопроект про зняття недоторканності з народних депутатів. За зміни до конституції проголосували 373 парламентарія.

Проти Порошенка і його оточення розслідується 12 кримінальних справ. Колишнього президента підозрюють у спробі узурпації судової влади, державній зраді, легалізації в офшорах злочинних доходів і за іншими статтями.

Поділитись