Генпрокурор Вашингтона заявив про плани допитати сина Трампа

Генпрокурор Вашингтона заявив про плани допитати сина Трампа

Генеральний прокурор Вашингтона Карл Расін намір допитати старшого сина президента США Дональда Трампа-молодшого в рамках справи про передбачуване нецільове витрачання коштів на проведення інавгурації його батька в січні 2017 року.

Про це повідомила газета The Washington Post. Відзначається, що відомство вже звернулося до сина чинного президента США з проханням про надання свідчень. Також видання нагадало, що в грудні 2020 року старша дочка глави Білого дому Іванка Трамп була викликана в прокуратуру Вашингтона на допит в рамках того ж розслідування.

Демократи звинувачують президента США – республіканця Дональда Трампа у використанні службового становища для отримання прибутку в своїх готелях, не менше двох позовів на цю тему вже подані до федеральних судів. Трамп всі ці підозри заперечує.

14 грудня 2018 року в ЗМІ з’явилася інформація, що Іванка Трамп брала участь в переговорах з розподілу коштів, зібраних на інавгурацію американського лідера.

За їхніми даними, Іванка безпосередньо спілкувалася з інавгураційних комітетом про вартість оренди готелю Trump International Hotel у Вашингтоні. При цьому представник комітету висловив дочки Трампа свою стурбованість завищений ціною, «висловлюючи побоювання за наслідки, якщо це буде перевірено». Якщо ж готель Трампа дійсно завищував ціни, то це є порушенням федерального закону.

Представник Іванки Трамп заявив, що дочка президента США брала участь в обговоренні лише на початковому етапі і просила, щоб ціна оренди «відповідала ринковій». Прокурори вважають, що кошти могли бути витрачені на нецільові потреби.

Поділитись