Генпрокуратура завела справу про порушення таємниці листування Порошенка

Генпрокуратура завела справу про порушення таємниці листування Порошенка

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за заявою захисту колишнього президента країни, а нині депутата Верховної ради Петра Порошенка про порушення таємниці його листування і телефонних розмов.

Про це повідомив адвокат екс-президента Ігор Головань.

“Ми отримали підтвердження від Генеральної прокуратури про те, що на виконання постанови Печерського районного суду було зареєстровано кримінальне провадження щодо порушення таємниці листування і телефонних розмов, скоєних стосовно державного діяча [Петра Порошенка]”, – сказав він журналістам.

У вівторок колишній український лідер в черговий раз не з’явився на допит до Головної військової прокуратури у справі про Іловайську трагедію. Раніше генпрокурор України Руслан Рябошапка заявляв про наявність кримінальних справ, за якими Порошенко може проходити як обвинувачений. За словами генпрокурора, це справи, які “пов’язані зі зловживанням владою і службовим становищем”.

Державне бюро розслідувань також відкрило 13 справ, в яких фігурує Порошенко. 18 листопада бюро повідомило про передачу в Генпрокуратуру проектів про пред’явлення Порошенко звинувачень, а також про притягнення його до кримінальної відповідальності. Документи спрямовані в рамках досудового розслідування кримінальної справи про можливе неправомірному впливі на проведення конкурсу з добору кандидатів для призначення до Вищої ради правосуддя в березні – травні цього року. Йдеться про правопорушення за статтями КК України “Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади”, а також “Зловживання владою або службовим становищем”. Максимальне покарання за цими статтями – позбавлення волі на термін до 8 років.

Поділитись