Генпрокуратура затримала чоловіка депутата “Слуги народу” за запитом Росії

Генпрокуратура затримала чоловіка депутата “Слуги народу” за запитом Росії

Українські правоохоронні органи затримали росіянина Олексія Алякіна – цивільного чоловіка депутата Верховної ради від фракції партії “Слуга народу” Анни Скороход за запитом Росії від 2017 року. Про це в четвер повідомив колега Скороход по фракції Максим Бужанський в своєму Telegram-каналі.

“Затримано її цивільний чоловік. Пікантність ситуації в тому, що його затримали за підписаним заступником генерального прокурора України [Віталієм] Касько документу за запитом РФ від 2017 року», – повідомив Бужанський, додавши, що затриманий має російське громадянство.

Раніше про факт затримання повідомила Скороход. При цьому депутат стверджувала, що такі дії правоохоронних органів пов’язані з тим, що вона напередодні відмовилася підтримати в парламенті законопроект про запровадження ринку землі, який викликав як громадський, так і політичний резонанс.

У відповідь лідер фракції “Слуги народу” Давид Арахамія повідомив журналістам, що буде ініціювати виключення Скороход, “тому що немає ніякого сенсу перебувати у фракції і не підтримувати жодного її рішення”. Крім того, Скороход звинуватили в тому, що вона лобіює інтереси “Газпрому” в Україні.

Ситуація навколо Скороход була критично сприйнята представники інших політичних сил в українському парламенті. Так, в “Європейської солідарності” Петра Порошенко запропонували додатково вивчити інцидент, створивши для цього тимчасову слідчу комісію з розслідування тиску на Скороход. “Голос” Святослава Вакарчука зажадав справедливого розслідування. Опозиційні сили засудили затримання чоловіка депутата. Зокрема, депутат від фракції “Платформи” Ренат Кузьмін припустив, що після остаточного прийняття закону про скасування депутатської недоторканності “слуги народу” почнуть арештовувати один одного “прямо під куполом Ради”.

Фото: facebook.com/sluganarodu.official/

Поділитись