Генерального прокурора Молдови затримали безпосередньо в будівлі Генпрокуратури

Генерального прокурора Молдови затримали безпосередньо в будівлі Генпрокуратури

Генерального прокурора Молдови Олександра Стояногло затримали безпосередньо в будівлі Генпрокуратури.

Проти нього порушили кримінальну справу за чотирма звинуваченнями, передають мас-медіа республіки. На даний момент Стояногло в супроводі п’яти співробітників служби безпеки в масках вивели з будівлі Генпрокуратури і перепровадили додому, де зараз ведуться обшуки.

«Це помста з боку президента країни», – сказав Стояногло, спостерігаючи за обшуком в своєму будинку. Він підтвердив, що раніше співробітники СІБ провели обшуки в самій генпрокуратурі, робота якої припинена.

У свою чергу, прокурор Віктор Фуртуне, який веде справу, повідомив, що поки єдиний затриманий – сам Стояногло.

«Висунуто звинувачення за чотирма статтями: зловживання службовим становищем, перевищення посадових повноважень, пасивна корупція і дача неправдивих свідчень компетентним органам», – заявив Фуртуне. Він спростував інформацію про затримання дружини Стояногло, а інші деталі обіцяв повідомити пізніше.

Днем раніше Стояногло заявив, що екс-глава Антикорупційної прокуратури Віорел Морарь нібито вже з першого дня після призначення на посаду «робив усе, щоб дискредитувати і відправити у відставку» генпрокурора. У відповідь міністр юстиції Литвиненко заявив, що «Стояногло перейшов червону межу» і використовував оперативну інформацію в особистих цілях.

На засіданні 5 жовтня Вищий рада прокурорів дозволив почати кримінальний процес проти Стояногло.

Поділитись