“Газпрому” заборонили використовувати потужності газопроводу Opal

“Газпрому” заборонили використовувати потужності газопроводу Opal

Регулятор Німеччини заборонив “Газпрому” після рішення суду ЄС використовувати додаткові потужності газопроводу Opal для транспорту газу в Європейський союз, навіть якщо вони вже були раніше заброньовані компанією.

Про це йдеться в заяві регулятора – Федерального мережевого агентства ФРН. Суд ЄС у вівторок скасував рішення Єврокомісії від 2016 року щодо розширення доступу “Газпрому” до потужностей газопроводу Opal, визнавши його таким, що порушує принцип енергетичної солідарності. Тепер “Газпром” повинен скоротити транспортування газу по Opal до половини транзитної потужності газопроводу.

“З моменту винесення судового рішення “Газпрому” не дозволяється транспортування газу за допомогою порушених рішенням заброньованих потужностей. За оцінкою Федерального мережевого агентства, у” Газпрому “є альтернативні транспортні маршрути і пункти доставки для того, щоб виконати свої зобов’язання по відношенню до Європейського союзу”, – йдеться в заяві.

Регулятор також зазначає, що в разі порушення компаніями рішення, винесеного судом, Федеральне агентство може накласти штрафи.

Поділитись