“Газпром” пропонує Україні знижку на газ

“Газпром” пропонує Україні знижку на газ

Глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що Росія готова надати Україні знижку в розмірі 25 відсотків в обмін на укладення прямого договору про постачання газу.

Про це він заявив в ході зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним. Текст бесіди опублікований на сайті Кремля.

За словами Міллера, питання прямих поставок газу на Україну для Росії є першочерговим і більш важливим, ніж висновок нового транзитного договору. “Це відповідь також на питання, які газотранспортні потужності з російської сторони “Газпром” повинен гарантувати для подачі газу в сторону України”, – пояснив він, відзначивши, що це головне питання переговорів з Україною щодо газу.

Тристороння зустріч щодо газу з участю Росії, України і Єврокомісії може пройти 19 вересня в Брюсселі. Інформацію від джерел підтвердив в Twitter віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович, який назвав переговори позитивним сигналом.

Україна припинила закупівлі російського газу в 2015 році, перейшовши на поставки з Європи через реверс. Чинний транзитний контракт закінчується в грудні 2019 року.

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук після вступу на посаду одним із пріоритетних завдань уряду назвав підготовку до переговорів з Росією про транзит газу.

Фото gettyimages

Поділитись