Франція і Німеччина організують зустріч “нормандської четвірки”

Франція і Німеччина організують зустріч “нормандської четвірки”

Франція і Німеччина підтвердили проведення зустрічі в “нормандському форматі” в найближчі тижні. Про це сказано в підсумковій заяві країн учасниць G7.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив про те, що зустріч у форматі “нормандської четвірки” відбудеться у вересні. “Зустріч в нормандському форматі на рівні президентів пройде у вересні”, – розповів Макрон. Однак він не назвав точної дати. Але зазначив, що вже обговорив майбутню зустріч з президентами Росії Володимиром Путіним і України Володимиром Зеленським.

До цього канцлер Німеччини Ангела Меркель також підтвердила інформацію про швидке проведення зустрічі. “На саміті G7 ми отримали підтримку з продовження процесу щодо України та імплементації Мінських угод. Це, безумовно, призведе до підготовчої роботи до майбутньої зустрічі в нормандському форматі на рівні керівників, тобто президента Путіна, президента Зеленського, президента Макрона і мене. Це повинно відбутися дуже скоро”, – заявила Меркель.

За словами глави Німеччини, саміт “четвірки” хочуть організувати після зустрічі на рівні радників і, якщо необхідно, міністрів закордонних справ. Також вона запевнила, що це станеться найближчим часом.

Фото АР.

Поділитись