Франція готується полегшити карантинні обмеження

Франція готується полегшити карантинні обмеження

Францію розділили на червону, помаранчеву та зелену зони, щоб показати, як може бути послаблене карантинне обмеження по всій країні.

Міністр охорони здоров’я показав карту, на якій показаний коронавірус, вимірюючи циркуляцію Covid-19 та навантаження на відділення інтенсивної терапії в різних регіонах, – передає Independent.

Це послужить орієнтиром, коли країна скасує заходи щодо карантину після 11 травня.

Уряд заявив, що “зелені зони” зможуть зняти деякі обмеження швидше, ніж “червоні зони”, що наразі включає весь регіон Парижу та північний схід Франції. 

Карта буде доопрацьована наступного тижня, додав він.

Оголошуючи стратегію виходу із обмеження Франції, прем’єр-міністр заявив, що країна буде розділена на кольори, щоб визначити, як заходи будуть по-різному послаблені в країні, повідомляють французькі ЗМІ .

Франція перебуває у закритому режимі вже більше місяця, оскільки вона справляється із спалахом коронавірусу. Станом на п’ятницю було заражено понад 168 900 людей, заражених вірусом.

Едуар Філіпп оголосив плани зменшити обмеження на початку цього тижня, заявивши, що початкові школи, магазини першої необхідності, бібліотеки та невеликі музеї можуть почати відкриватися з 11 травня.

Всі роздрібні торговці – крім барів, ресторанів, кафе та магазинів у торгових центрах – можуть запросити клієнтів за два тижні згідно із стратегією виходу.

Людям також дозволять покинути свої домівки як звичайно з 11 травня, хоча поїздки між регіонами обмежуватимуться тільки з робочими чи сімейними причинами.

Поділитись